Drömmer du om ett fint trägolv?

Har du också funderat på att skaffa ett riktigt fint trägolv? Det är något alldeles speciellt med trägolv. Träet är ett ganska “levande” material, och det minst “levande” material man bara kan tänka sig är ju plastgolv. Eller har du någonsin känt att plastgolvet ger en “naturlig” upplevelse? Inte jag i alla fall.

Så vilket slags träslag vill du ha till ditt golv? Ek är ju allra vanligaste om du vill ha ett parkettgolv, och det finns klickgolv som är lätta att lägga själv. Det är väldigt lätt att lägga som ett nytt trägolv då det bara är att lägga dem intill varandra. Det viktigaste är att du är noggrann så att golvet lägger sig snyggt. Men om det inte går att få tag i ett klickgolv är det bästa, att hitta en golvläggare som kan lägga ett snyggt trägolv åt dig.  Varför inte googla till exempel: “golvläggning Enskede” om det nu är i Enskede som du behöver en golvläggning. Bor du inte i Enskede, är det bäst att du ersätter “enskede” med den ort där du bor.

Vilket slags trägolv drömmer du om?

Vilket slags trägolv önskar du dig? Det finns många slags träslag att välja mellan och som alla bildar trägolv med olika karaktär och det är din smak som avgör vilket slags trägolv som du önskar dig.

Trägolv av ek

Ek har av tradition blivit det vanligaste trägolvet i Sverige.En golvläggning av ek är bland det vanligaste träslaget till parketter. Det är bland det bästa valet om du önskar ett tåligt trägolv som håller länge

Trägolv av furu

Furu är bland de vanligaste trägolven att lägga i tiljor. Det är ett trägolv som är lättskött, och ger ganska mjukt trägolv. Furugolv är också det slags golv som du kan slipa om, nästan hur många gånger som helst. 

Trägolv av gran

De allra flesta trägolv har ett lager av gran. Tillsammans med furugolv är grangolv det vanligaste i Sverige, och i Norden. Kanske för att det växer så bra med granar i våra skogar. Ett grangolv är, liksom furugolv, lättskött och mycket tåliga golv.

Trägolv av ask

Ask och körsbär är inte lika vanliga som trägolv, som ek, furu och gran till trägolv. Men ett askgolv av ask blir ofta ett mycket vackert trägolv. Det är hårt och segt och håller i många år. Ask är liksom både furu och gran, ett ganska ljust trä. Ask som trägolv ger ett golv med en blandning av grått och ljust träslag, och bildar därför ett mycket vackert golv. 

Trägolv av körsbär

Ett trägolv av körsbär blir ett lite mörkare trägolv, liksom ett trägolv av teak. Även körsbär blir ett tåligt trägolv, med fina ådringar. Kontakta oss på Golvjouren när du vill ha en snygg golvläggning.