Byta fönster till nya funktioner

Är det dags för en fönsterrenovering? Ibland kan man vilja fönsterglas med nya funktioner. Här finns det flera nyheter när det kommer till nya funktioner på fönster. Fundera först på vilka slags fönster som ni önskar. Det finns nämligen så mycket att välja mellan.

  • Energifönster. Om d et är så att du vill minska dina kostnader för uppvärmningen i din villa, radhus eller bostadsrätt, är energifönster de slags fönster som definitivt påverkar kostnaderna för uppvärmningen. Dessa energifönster är mycket väl isolerade, oftast har de ädelgas mellan fönsterrutorna som isolerar fönster på ett effektivt sätt. Även om de är något dyrare än andra fönster så kan du vinna på det i längden om uppvärmningskostnaderna sänks. Så tänka igenom noga vilka funktioner som du behöver för dina nya fönster.
  • Fönsterglas med inbrottsskydd. Om du har fönster mot trädgården och altan kanske du önskar inbrottsskyddande fönster. Man kan till och med få skottsäkra fönster om man är rädd för skott. Dessa inbrottsskyddande fönster har ett annat fönsterglas som inte spräcks när någon försöker skada fönstret. Oftast ser man dessa fönster i butiker. Istället för att splittras så är fönstret intakt och man kommer inte igenom fönstret, för att till exempel få in en hand och öppna altandörren inifrån.
  • Fönsterglas med självtvätt. Bor man på utsatta ställen med mycket trafik kan det komma in en hel del sot på fönster. Det gör att man måste tvätta fönster varannan månad, och man kan ju ha roligare saker för sig än att behöva tvätta fönster med jämna mellanrum. Dessa självrengörande fönster har en lamell på utsidan som gör att smutsen inte fastnar så lätt på ytan. När det sedan regnar eller snöar så faller smutsen av fönster, som gör dem renare.

Anlita hantverkare som är pålitliga och duktiga. Det kan ju vara mycket värt att anlita hantverkare som kommer när de ska. Och som lyssnar på sina kunder. Har man speciella preferenser när det kommer till arbetet med fönsterrenoveringen så är det ju viktigt att hantverkarna prioriterar det när de arbetar. Lycka till!