Varför är design så viktigt för ditt företag?

Webbdesign

Marknadsföring är en otroligt viktig del av arbetet för varje företag. Med marknadsföringen nås nya kunder och kontakten med redan existerande kan cementeras. Men marknadsföringen kan inte leva och frodas utan design som fungerar. Det är designen på reklammaterialet som kan få det att flyga med egna vingar rätt in i kommande kunders hjärtan!

Design som vi kommer ihåg

McDonalds reklam

Blunda och tänk på kända märken. Eller tänk helt enkelt på något du tycker om att dricka. Ser du en symbol eller bild så förknippar du liksom så många andra drycken med en viss design. Faktum är att det här är målet med varje logotyp som tas fram.

Betänk att folk börjar förknippa din produkt med ditt företags logotyp. Det är ju helt fantastiskt och en form av marknadsföring som blir mycket svår att toppa. De allra största varumärkena är ju så pass kända att deras design kan användas utan ord och ändå vara fullkomligt tydlig och talande.

Färger påverkar oss mer än vad vi tror

Det finns en hel del kunskap om hur färger påverkar oss. Det här är något som finns med i bra design. Beroende på produkt som ska marknadsföras är det viktigt att jobba med rätt färger. Grått, silver, guld och annan metallfärg är färger som förknippas med elegans och hög standard.

Varma färger som rött och orange rör vid våra känslor. Men just orange är också en färg som faktiskt kan få vår aptit att öka. Perfekt för ett företag som säljer mat!

Typsnitt

Vad säger typsnittet om er?

Formen på text som kommer från ert företag har också betydelse. Det går att designa en egen font men det finns också mycket att välja på som kan passa bra. Med typsnittet går det att förstärka en viss känsla. Det går att uttrycka:

  • Lekfullhet med runda mjuka former
  • Seriositet med striktare former
  • Nyheter med kända nyhetstypsnitt
  • Kreativitet med en ovanlig font

En del beskriver typsnittet lite som kläderna som du har på dig. Vilka kläder hade du haft på dig för ett viktigt möte med potentiell kund? Så ska du tänka när det handlar om företagets officiella typsnitt. Betänk sedan hur kombinationen av en specifik font och färg kan ge en effekt som tar din marknadsföring till betraktares eviga minne. 

En reklamkampanj som märks

Med rätt design går det att skapa reklamkampanjer som uppmärksammas. Här gäller det att använda rätt design med tanke på målgrupp. Det är väldigt intressant att se hur olika vi människor kan uppfatta vår omgivning och vad vi lägger märke till.

Men det finns gemensamma nämnare för grupper som har gemensamma intressen. Det är något som duktiga marknadsförare tar fasta på. De kan jobba med precis rätt design för att få hemsidor, utskick och annan form av marknadsföring att verkligen märkas av önskad målgrupp.

Design som lockar

Det finns design som lockar oss och sedan håller oss kvar. Kunskapen om hur denna design ska utformas är guld värd för varje företag. Det är därför som det lönar sig att betala för hjälpen. Detta oavsett om det är dags för en helt ny grafisk profil eller om hemsidan ska uppdateras för att sökmotor-optimeras.